Kép, zene, videó, szavazás beszúrása a bejegyzésbe

A bejegyzésekbe csak képeket és linkelt videókat, szavazásokat tudtok feltölteni.
 

A kép feltöltése:

 

Rákattintunk arra a képkeretszerű kis jelre, ami a mellékelt képen pirossal be van keretezve.

 

Ezután feljön a képernyőre ez a beszúró ábra. Lehet a saját gépünkről feltölteni képet, linkelni (a kép elvileg akkor is fent marad, ha a link időközben megszűnik, de azért ne kockáztassatok), és a médiatárból. A médiatár tárolja az összes képet, amit erre az oldalra feltöltöttek.

Ha saját gépről töltünk, akkor a “Fájl kiválasztása” gombra kattintunk és kijelöljük melyik képet szeretnénk feltölteni.

   

Itt állíthatunk be mindent, ami fontos:
– cím: kötelező megadni egy címet, ez fog látszani, amikor valaki egérrel a kép fölé megy
– helyettesítő szöveg: ha a kép valamiért nem tölt be helyesen, ez a szöveg jelenik meg helyette
– felirat: a kép alatt megjelenő szöveg
– leírás: a kép leírása
– link URL: azt is kiválaszhatod, hogy ne legyen a linknek képe, vagy megadhatsz te is egy linket (a kép vagy a bejegyzés linkjét automatikusan beállíthatod) – ez az opció akkor hasznos, ha nagyon nagy a kép, és a részletei csak rendes méretben látszódnak – ilyenkor állítsd kis méretűre a képet, és hagyd rajta a linket
– illesztés: meg tudod adni, hogy melyik oldalra legyen a kép igazítva vagy éppen egyikre sem
– méret: a kép méretét állíthatod be.
Ha készen vagy, fontos, hogy ne a “Változások mentése” feliratra kattints, hanem a “Bejegyzésbe illesztés”-re.
Ha a képet beraktad a szövegbe, és nem mellette, hanem új sorban szeretnéd kezdeni/folytatni a szöveget, akkor a kép után nyomj egy szóközt, majd egy entert.

Ha linkből szeretnél képet betölteni, nincs más dolgod, mint a kezdeti “Kép hozzáadása” fülön rákattintani a hivatkozásból gombra. A kép URL a kép linkje, a helyettesítő szöveg pedig azért kell, hogyha a kép linkjét időközben eltávolítják, és az emiatt nem tud betöltődni, ez a szöveg fog helyette megjelenni. Fontos, hogyha linkből töltesz be képet, a méretet nem tudod átállítani, ezért ilyenkor az a legegyszerűbb, ha lemented a képet, és saját gépről töltöd fel.

Hiába van már fent a kép, lehet hogy kell még egy kicsit alakítani rajta?
Vidd az egeret a kép fölé, és kattints rá.

 

A megjelenő kurzorral egyszerűen tudod a szövegbe belerakni a képet vagy éppen onnan kivenni. A piros jellel kitörölni tudod a képet, míg a tájképet ábrázoló jellel szerkeszteni tudod azt.

 

A százalékokkal a kép méretét állíthatod: a legtöbb képet nem lehet nagyítani, csak kicsinyíteni. Ha átállítod egyszer 80 %-ra a képet, majd frissíted, akkor legközelebb a képnek már az lesz a
100 %.
A többi beállítás ugyanaz, mintha csak feltöltenéd, bár a linkelés kicsit cseles: míg a feltöltésnél a kép eredeti méretét linkelte, ha itt állítod be a linkelést, ami eddig nem volt, akkor már a kép kicsinyített változatát fogja csak linkelni.
Ha készen vagy, kattints a “Frissítés” gombra.

 
Zene/videó/szavazás feltöltése:

Ezeket a fájlokat csak hivatkozásból tudod feltölteni, a mostani WordPress-es beállítás nem teszi lehetővé a saját gépről való feltöltést.

Kattints rá a kis jelre, majd a “Hivatkozásból” gombra.

 

Itt látod azt, hogy hogyan tudsz például YouTube-ról feltölteni videót, ami a videó eredeti méretében fog megjelenni.
Ha egy olyan zenét szeretnél feltölteni, ami csak a saját gépeden van meg, és sehol nem találod, akkor a legegyszerűbb módja ennek az, hogy a videót felteszed valamelyik videó megosztó portálra, és onnan linkeled.

Ha szavazást szeretnél feltenni, a legegyszerűbb a polldaddy.com használata.
Megcsinálod a szavazást, majd rámész az “Embed & Link” gombra.

 

Egyszerűen kimásolod a linket, majd a bejegyzésbe teszed, és már kész is.

 

Hozzászólás

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031