Az alapok

  

Az oldal tetején található szürke sávból is elérheted az “Új bejegyzés” fület, de akár a Vezérlőpultból is. Egyszerűen nyisd le a Bejegyzések modult, és ott lesz, hogy “Új hozzáadása.”

 

Ez az egész üres felület arra vár, hogy te teleírd!
Miután végeztél, nem muszáj rögtön közzé tenned, el is mentheted vázlatként. Itt fontos megjegyezni, hogy a te saját bejegyzéseidhez rajtad kívül csak az adminok (Evelin, anitabill és Sweeetbaby) fognak hozzá férni, más tag nem; de ne aggódj, nem fognak visszaélni vele, mindannyian azt írtok, amit szeretnétek.
Vegyük őket szépen sorban:

Állapotnak tehát megadhatod, hogy vázlat, de amint rákattintasz a “Közzététel” gombra, ez meg fog változni. Közzététel után így tudod majd visszaállítani vázlatra: beállítod a vázlatként mentést, majd a “Közzététel” gomb helyén időközben megjelent “Frissítés” gombra kattintasz.
Nyilvánosság: a nyilvános természetesen azt jelenti, hogy mindenki elolvashatja, amit írtál; a jelszóval védett azt jelenti, hogy csak olyanok tudják majd elolvasni, akiknek te megadtad a jelszót; a magánjellegű azt jelenti, hogy csakis te egyedül (és az adminok) láthatják a bejegyzést. Láthatsz egy olyan bejelöljető négyzetet is, hogy “Legyen folyamatosan a kezdőoldalon”. Ezt azért felesleges bejelölnöd, mert ez csak akkor lenne érvényes, ha az oldal kezdőoldala nem egy bizonyos fix oldal lenne, hanem a legfrissebb bejegyzések. Ha ez később meg is változik, kérünk mindenkit, hogy ezt a négyzetet ne jelölje be, mert nem fair a többiekkel szemben, hogy folyton a nyitó oldalon van a bejegyzésed.
Közzététel: itt jelölheted be, hogy azonnal közzé legyen-e téve; beállíthatsz régebbi időpontot is, ha azért teszed fel az oldalra, hogy hivatkozást tegyél rá, és nem szeretnéd, ha ez a bejegyzésed megjelenne a frissek között; vagy beállíthatsz egy későbbi időpontot is, ha például valamilyen okból kifolyólag nem leszel gép közelében, de szeretnéd, ha a bejegyzésed megjelenne (ekkor viszont figyelj arra hogy a bejegyzést közzé kell tenni a gombbal!).
Lomtárba helyzés: természetesen azt jelenti, hogy a bejegyzést ki szeretnéd dobni. Később lesz lehetőséged visszaállítani a lomtárból, de ha lehet, inkább vázlatként mentsd el, ha még sem szeretnéd közzétenni, mert lehet, hogy a lomtár ürítve lesz.

 

Habár a képen még csak kevés kategória látható, remélhetőleg ez meg fog változni :)
Ha elküldted az e-mail címed, írd oda azt is, hogy milyen kategóriában szeretnél szerepelni. A neved ott fog szerepelni a megfelelő kategória alatt (egész történet/történetismertető)
a története(i)d címével együtt.
Azt tanácsoljuk neked, hogy úgy állítsd be a bejegyzések dátumait, hogy az első rész bejegyzése legyen a legkésőbbi, a legutolsóé a legkorábbi, tehát visszafele menjél az időpontozásban (ezt a közzététel dátumánál tudod állítani), mert így sokkal olvashatóbb lesz a történet.

 

Címkék: ez az a hely, ahol már csak a fantáziád szab határt annak, amit ideírsz. Egy dologra figyelj: ne legyen túl sok címke, mert az öt soros címkék a bejegyzés tetején nem néznek ki túl jól :)
A címke segít rátalálni a bejegyzésedre azoknak, akik erre a szóra keresnek a WordPress keresőjében vagy más kereső programban (Google, Bing, stb.)

  

1. A bejegyzésed címe
2. A bejegyzésed szövege
3. Multimédiát tudsz feltölteni (bővebben erről itt)
4. Félkövér, dőlt, áthúzott betű
5. Felsorolás, és idézet
6. A szöveg igazítása (balra zárt, középen, jobbra zárt)
7. Link hozzáadása/szerkesztése és -törlése; “tovább” gomb beszúrása
8. Proofread Writing (helyesírás ellenőrző, de nincsen magyarul, szóval nem túl jó ötlet bekapcsolni, mert az egész szöveg pirosan aláhúzva fog virítani); teljes képernyős nézet
9. További lehetőségek
10. Váltás HTML nézetre (csak profiknak)

Ha rákattintasz a további lehetőségekre, egy ilyen szerkesztő felület is megjelenik a második sorban:

 

1. Bekezdés: különböző stílust tudsz beállítani
2. Aláhúzott betű
3. Sorkizárt szöveg
4. A szöveg színe
5. Beszúrás
6. Különleges karakter hozzáadása
7. Kihúzás, bekezdés
8. Visszavonás, ismét
9. Súgó

Bizonyára időközben feltűnt, hogyha entert nyomsz az új bejegyzés fülben, akkor a kurzor két sorral ugrik leljebb. Ez úgy küszöbölhető ki, hogy a Shift+Enter kombinációt használod, mikor csak egy sorral leljebb szeretnéd kezdeni a mondatot.
Ha több sort szeretnél kihagyni, a kihagyott sorok elején nyomj egy-egy szóközt, mert különben automatikusan visszaugrik az előző helyére a szöveg.

Sok ötletet a bejegyzéseidhez ;)

Hozzászólás

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031